Mission

Vi skapar en bättre framtid genom utveckling av människor och teknik

Knightec AB är ett konsultföretag inom teknik och ledarskap specialiserat på utveckling av produkter, anläggningar och produktion. Företaget är framförallt verksamt inom Life Science, Fordon, Transport, Försvar, Energi, Förpackning och Industri. Vi är idag drygt 500 medarbetare fördelade på nio orter från Umeå i norr till Lund i söder, som jobbar utifrån affärsidén att öka kundernas och medarbetarnas konkurrenskraft inom företagets verksamhetsområden.

Grunden till Knightec lades 2002. Tanken var att bygga ett konsultbolag som är bättre än alla andra, med en starkare kultur och ett långsiktigt fokus på det som skapar värde i ett konsultföretag – kunder och medarbetare. Den tanken förverkligar vi dagligen och fortsätter att utveckla.

Knightec skapar en bättre framtid genom utveckling av människor och teknik. Runt om i världen påverkas människor på olika sätt av det vi utvecklar åt våra kunder. Barn får tillgång till hälsosammare mjölk, läkare fastställer snabbare diagnoser för livsavgörande vård, lastbilschaufförer kör säkrare och mindre miljöpåverkande på våra vägar. Och så vidare. Vi kan fortsätta att räkna upp exempel. Du kommer med största säkerhet i kontakt med produkter som Knightec varit med om att skapa. Varje dag. Överallt.

Vi tror att innovation och utveckling börjar med människan. Innovation startar förvånansvärt sällan med teknik – utan om att våga tänka det otänkta och prova det oprövade. Försprång startar i tanken. När människor med olika bakgrund och perspektiv jobbar tillsammans är vi övertygade om att förutsättningarna för teknisk utveckling är som störst. Därför tror vi att företag med ambitioner att utveckla innovativa lösningar har mycket att vinna på mångfald. Genom att låta människor från olika bakgrund arbeta i en miljö där mod, kreativitet och teknisk expertis paras ihop med kunskap om nytta och värde utvecklas inte bara tekniken utan också människorna bakom.