Knightec i Uppsala tredubblar kontorsytan med nya lokaler

Uppsalakontoret flyttar till Forumgallerian i maj 2018

Den nya lokalen på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala är ett led i en snabbt expanderande verksamhet för Knightec. Inflyttning beräknas ske i maj 2018.

Lokalen, bara 300 meter från Uppsala Resecentrum, är på drygt 300 kvm och innebär en tredubbling av kontorsytan jämfört med Knightecs nuvarande lokaler. Det nya kontoret ger ökad möjlighet att ta utökade och nya projekt. Specialanpassade avskilda ytor för så kallade ”satelliter” planeras. Dessa projektrum är helt dedikerade åt stora kunder och projekt inom design, konstruktion och systemutveckling.

”Knightec har kundernas förtroende att driva stora och kvalificerade utvecklingsprojekt i våra egna lokaler”, berättar Dimitris Gioulekas, VD på Knightec. ”Vi växer starkt i hela Sverige och utökar kontorsytan på de flesta av våra nio kontor. Allt större åtaganden från våra kunder gör att antalet medarbetare växer och det kräver större lokaler och modernare arbetssätt” menar Dimitris Gioulekas.

Det nya Uppsalakontoret ska renoveras och byggas om för Knightec. Ägare till fastigheten i Uppsala är Atrium Ljungberg, och Filip Personne, uthyrare, ser fram emot samarbetet. ”Knightec är nytänkande i sin strävan att skapa bra samarbeten även genom lokalens utformning”, menar Filip Personne, ”Vi ser fram emot att få hjälpa dem att erbjuda sina tjänster från en optimal arbetsplats. Det blir 30 arbetsplatser, med två avskilda satelliter, flera mötesrum och lounge för presentationer och pauser. Knightecs anställda kan även avnjuta fastighetens innergård med uteplats för husets hyresgäster.”

”Uppsalakontoret kommer att kunna ta sig an än fler och större åtaganden med dessa stora, moderna ytor. Det ger bättre förutsättningar för oss att bli en av de riktigt stora aktörerna i teknikkonsultbranschen – ett premiumvarumärke”, fortsätter Dimitris Gioulekas. ”Inom de närmsta fem åren har vi som mål att omsätta 1,5 miljard och den tillväxten sker i hela landet. På Knightec bygger vi en starkare kultur med långsiktigt fokus på kunder och medarbetare – det som skapar värde i ett konsultföretag”.

Nyligen meddelade Knightec att man också satsar på ett nytt Stockholmskontor med inflyttning 2019. Det är lokaler på 1550 kvm i det pågående bygget ”Solna United”, som tillsammans med Skanska utformas till ett ledande innovations- och produktutvecklingscenter. Lokalerna skapas med optimala förutsättningar för ett aktivitetsbaserat arbetssätt, vilket även ska spridas till övriga kontor.

Bilagor