Kund: MacGREGOR

Åkattraktion till världens modernaste lyxkryssare

 

Utmaningen – Skapa en åkattraktion till en av världens största lyxkryssare

Aldrig tidigare hade en åkattraktion som denna installerats på ett fartyg. The North Star Ride rymmer 15 personer i en glaskupol. Denna sitter 42 meter ut på en kranarm som kan höjas och vridas ut över relingen på fartyget drygt 90 meter över havsytan. MacGregor i Örnsköldsvik fick en order på att bygga tre North Star till Royal Caribbeans modernaste och mest avancerade lyxkryssare.

Knightec bidrog med spetskompetens

Behovet av hjälp var stort och Knightec spelade en nyckelroll i projektet. Under perioder utnyttjades kompetens från alla affärsområden där Knightec var med i hela processen från konceptframtagning till montage och uppföljning. Leveransen innefattade bl.a. mekanisk konstruktion, hållfasthetsberäkningar och ansvar för systemkonstruktionen av hydrauliken. Beräkningarna var underlag för godkännande av klassningssällskapet TÜV SÜD.

Varje projekt är unikt och behöver spetskompetens. Detta projekt drevs från av Knightecs kontor i Örnsköldsvik med ett team av ingenjörer från ett flertal orter.

Resultatet snurrar nu i Nordamerika, Karibien och Asien

Royal Caribbean är nöjda med MacGregors leverans och idag är attraktionen i bruk på tre av världens modernaste kryssningsfartyg. Projektet är ett exempel på hur Knightec kan leverera kompetens inom alla steg i produktutvecklingen av specialbyggda avancerade produkter.