5 insikter om framtiden efter en vecka i Kina

Vår kollega Jens Kallin är just hemkommen från en späckad vecka i Kina med framtiden på agendan. Här bjuder han på fem insikter från dagarna på andra sidan jordklotet.

Jag reser ofta till Kina genom vår kund Huawei för att prata om projekt och strategier framöver. Den här gången var det dags för ett årligt event, då designkontor och anställda på Huawei tillsammans med externa organisationer, lärosäten och experter ses för att diskutera trender och utmaningar. Företag och aktörer som BMW, Frog design, Yang design, VanBerlo, Tsinghua university och Huawei själva väckte en hel del inspirerande tankar som jag vill dela med mig av.

Skifta fokus från vad är det vi säljer till vad är det kunden köper
I en tid där vi snackar mycket om teknik och innovation utgår många företag från den egna produkten och/eller tjänsten. Det som blev tydligt den här veckan var att det är hög tid att skifta fokus från det vi säljer till det kunden, människan, faktiskt behöver. Vi behöver fokusera på helheten för att kunna lösa de stora problemen i världen.

Erbjudanden måste skapa värde för människan
Vi behöver sudda ut gränsen mellan det fysiska och digitala och tänka nytt. Vi har alla ett ansvar att skapa en bättre framtid genom att samarbeta och erbjuda meningsfulla och hållbara lösningar som skapar värde för oss människor.

“Den digitala transformationen ska vara till för att hjälpa människor. Detta blev tydligt när jag landade i Hong Kong.”

Tekniken behöver inte vara i fokus för att skapa innovation
Innovation handlar inte enbart om att utveckla ny teknik. Tekniken är snarare en möjliggörare för innovation och vi måste utveckla den där den är relevant och löser riktiga behov. Tekniken är som bäst när den bara funkar, när den är osynlig och bara hjälper till att göra saker lite enklare.

Digitaliseringen hjälper oss att bygga broar
Den digitala transformationen ska vara till för att hjälpa människor. Detta blev tydligt när jag landade i Hong Kong och skulle ge vägbeskrivning till en taxichaufför utanför flygplatsen. Engelska kommer man inte långt med, men med hjälp av telefonen kunde vi översätta sinsemellan. Samma sak hände när jag skulle äta middag första kvällen. Jag hittade ett ställe som låg mitt på en trottoar. Ingen förstod engelska så de tog mobilen till hjälp och drog igång röstöversättning. Efter lite fram och tillbaka mellan kinesiska och engelska så fick jag en helt underbar middag på en plastpall bland en massa folk. Minnesvärt!

Samverkan för en bättre framtid
Det övergripande temat för veckan var hur vi kan skapa en bättre framtid tillsammans. För det är just det vi behöver göra – skapa tillsammans. Vår gemensamma framtid kan verkligen bli en bättre plats genom samverkan och samarbete.

Jens Kallin är advisor inom Design och UX och har jobbat på Knightec i tre år. Vill du veta mer om hur vi jobbar för att skapa innovationer som gör världen bättre för människor? Kontakta oss.