Möt Caroline

Caroline Backlund kom till Knightec som nyutexaminerad ingenjör 2014. Idag är hon konsult med huvudfokus på samspelet mellan människa och teknik. Och sedan 2015 arbetar hon på uppdrag hos Volvo Group Trucks Technology i rollen som global funktionsägare.

”Jag har utvecklats mer än jag trodde var möjligt”

Basen har hon i Göteborg men då och då befinner hon sig även i Greensboro, North Carolina där Volvo North America och Mack Trucks har sitt huvudkontor.

– Jag har daglig kontakt med kollegorna i Greensboro via Skype och mail, men ibland är det bra att vara på plats. Jag ser funktionerna från användarens perspektiv och eftersom jag jobbar globalt i flera olika parallella projekt är jag lite som spindeln i nätet, vilket är en roll jag trivs mycket bra med.
Förutom de amerikanska lastbilsmärkena inom AB Volvo arbetar Caroline även med Volvo Europa på plats i Sverige, Renault i Frankrike och UD i Japan.

– Jag har utvecklats mer än jag trodde var möjligt under mina år inom bolaget. Kombinationen av att hela tiden ställas inför nya utmaningar och ha ett starkt stöd från bra ledare och kollegor är nyckeln till min snabba utveckling. Känslan av trygghet och tillhörighet har vart avgörande och gett mig mod till att våga gå utanför min komfortzon. Utöver det har jag förstås ett starkt personligt driv och tydliga mål för vad jag vill göra inom Knightec.
Caroline har även belönats för sin utveckling inom företaget genom att tilldelas utmärkelsen Golden Growth Award.

– För mig är det ett kvitto på vad jag lyckats åstadkomma och jag är otroligt ärad och rörd över den här utmärkelsen.