MacGregor

Så blev världens största lyxkryssare ett nöjesfält

Aldrig tidigare har en åkattraktion som denna installerats på ett fartyg. The North Star Ride rymmer 15 personer i en glaskupol på en kranarm som kan höjas och vridas ut över relingen på fartyget. Royal Caribbean beställde tre åkattraktioner från MacGregor i Örnsköldsvik till sina modernaste lyxkryssare.

Knightec satte ihop ett team med olika kompetenser från flera orter som var med i hela processen från framtagning av koncept till monteringen på lyxkryssarna. Leveransen innefattade bland annat mekanisk konstruktion, hållfasthetsberäkningar och ansvar för systemkonstruktionen av hydrauliken.

“Team med olika kompetenser från flera orter var med i hela processen från framtagning av koncept till monteringen på lyxkryssarna.”

Nu kryssar resultaten i Nordamerika, Karibien och Asien

Slutkunden Royal Caribbean har idag åkattraktionerna på tre av världens modernaste kryssningsfartyg. Detta är ett av många projektet som visar hur kunden tillsammans med Knightecs medarbetare i alla steg kan lyfta produktutvecklingen av specialbyggda avancerade produkter till helt nya nivåer.

Med mångfald skapar vi kvalitet i våra tjänster

Knightec har en organisation som består av tre verksamhetsområden, 550 medarbetare och nio kontor runt om i landet. Med vår bredd kan vi snabbt sätta ihop team för utveckling av både hård- och mjukvara, kvalitetssäkring, validering och projektledning. På så vis kan vi hjälpa våra kunder från idé till löpande produktion och utveckling av både produkter och tjänster. Våra verksamhetsområden är: