Julkalendern Lucka 24

 

I november blev Knightec utsedd till Sveriges tredje bästa arbetsgivare i klassen stora företag. Och bästa företaget i vår bransch! Utmärkelsen är ett tecken på att Knightecs värderingar om mångfald, teamwork och gott ledarskap har betydelse och uppskattas av medarbetarna.

Genom nära samarbete sprids specialistkompetens

Från Umeå i norr till Lund i söder – Knightec växer stadigt och har i dag ca 600 medarbetare på nio kontor runt om i Sverige. Deras mission är att skapa en bättre framtid genom utveckling av människor och teknik. Konsulterna Jasna Bahonjic, Karin Åhlén och Christian Johansson är konsulter på Knightec och en del av teamet bakom kunden Fresenius Kabi.

– Det som präglar Knightec är det goda sam- arbetet och den familjära känslan. Det är lätt att ställa frågor och folk är väldigt givmilda med sin kompetens, säger Christian.

– Jag fick ett mycket gott välkomnande när jag började i juni i år. Jag lockades av att det finns goda utvecklingsmöjligheter, och det stämmer överens med hur jag upplever det nu. Det finns en familjär stämning och jag får den stöttning jag behöver för att utvecklas i företaget, säger Jasna. Även Karin trivs bra, hon tycker att de människor hon möter är väldigt öppna och att de gärna delar med sig av sina kunskaper.

Som team har de ansvar för allt från kontakt med kunden till kvalitetssäkring och leverans av teknisk utrustning. I arbetet ingår exempelvis analyser, designkvalificering och teknisk dokumentation. Teamet ser till att få rätt förutsättningar för att nå målet, de kommer överens med kunden om en tidplan och följer upp hur de ligger till.

– Det är inte så vanligt att man som konsult får arbeta med sina kollegor i det dagliga arbetet. Vårt team sitter framför allt på Knightecs kontor och är ute hos kunden i genomsnitt en gång i veckan. Det innebär att vi har ett nära samarbete och vi kom- mer varandra nära, säger Christian.

Genom nära samarbete sprids specialist- kompetens mellan medarbetarna vilket bidrar till en snabb och kontinuerlig utveckling. Medarbetarna har också stor frihet att utveckla den bästa lösningen för kunden. Att prova nya arbetssätt, utmana varandra, visa omtanke och överträffa förväntningar ingår i företagets värderingar.

– Knightec är mån om medarbetarna – vi värderas högt. Man uppmuntras att utvecklas och att våga bli bäst, säger Jasna.

Karin nämner att hon trivs med att hon har möjlighet att utvecklas åt det håll hon vill och Christian tycker att det är en stor frihet att de inte har så mycket fasta ramar.

– Vi fördelar själva vårt arbete, vem som ska göra vad. När Karin behöver komma ner från Stockholm till oss i Göteborg så gör hon det. Att kunna jobba hemifrån ibland är också en frihet som vi har, säger han.

För sju år sedan var Christian med och startade upp Knightecs kontor i Göteborg. Sedan dess har Göteborgskontoret växt från 4 till 80 anställda.

– Det är spännande att få starta upp något nytt och vara med och ta ut en riktning för företaget. Att vi har anställt så många nya medarbetare har bland annat inneburit att vi har jobbat mycket med de mjuka värdena, säger Christian.

Knightec har ett inkluderande synsätt och tror på styrkan i olikheter. Mångfald i kompetens och bakgrund ses som självklarheter i företaget.

– Jag är stolt över att vi är ett företag som arbetar för ökad mångfald. Den goda gemenskapen vi har på Knightec är unik, och som nyanställd är det lätt att skapa kontakt med alla kollegor och chefer, säger Jasna.

– Gemenskapen och kommunikationen blir mycket bättre med olikheter. Alla människor har olika saker att bidra med. Det blir en bättre sammansättning i teamen när olika bakgrunder, åldrar och erfarenheter kan bidra på olika sätt för att stötta varandra, säger Karin och fortsätter:

– Här blir jag sedd och bekräftad utifrån vad jag kan, och får samarbeta med människor som har fantastiska kunskaper. Det gör att jag kan lära mig mycket och även bidra med min kunskap till andra.

            (artikel från Universums bilaga om Sveriges bästa arbetsgivare 2018-11-08)