Vi är med i kampen mot viruset

Tillsammans med Getinge Critical Care, en av världens stora tillverkare av respiratorer, kämpar Knightec i kampen mot Coronapandemin. För att säkra den utökade tillverkningen av respiratorer på Getinge har Knightec satt samman ett agilt specialistteam.

Runt om i världen pågår kampen mot Covid-19. I frontlinjen står sjukvårdspersonalen som kämpar hårt tillsammans med flera andra grupper i samhället. För att möta den rådande covidanstormningen och den stegrande efterfrågan på respiratorer har svenska Getinge ökat sin produktionskapacitet avsevärt för att stötta intensivvårdsavdelningar både i Sverige och globalt.

För en tid sedan ställde Knightec ett team till förfogande. Teamet kom snabbt igång med att hjälpa Getinge att säkra materialförsörjningen av elektronikkomponenter till den ökade produktionen. Allt för att möjliggöra expansionen av produktionen av ventilatorer. Teamet formade redan från starten ett agilt arbetssätt som var mycket effektivt och uppskattat.

Johan Widman, Head of R&D på Getinge Critical Care säger:

– Redan några dagar efter vårt inledande samtal var Knightecs team på plats och igång med arbetet, i nära samarbete med vår organisation i Solna.

Den snabba uppstarten var möjlig att göra eftersom Knightec har ett inarbetat, strukturerat arbetssätt och flera specialister var tillgängliga. Knightec valde att arbeta ideellt i uppstartsprojektet för att bidra med sin kompetens i kampen mot Covid-19.

Josefin Eberg, konsult på Knightec och Team Lead i projektet kommenterar uppdraget:

-Målet med upprampningstakten är aggressivt satt och det har varit vår uppgift att stötta Getinge så att dom kan hantera produktionsexpansionen. Alla jobbar stenhårt, beslutsfattandet går blixtsnabbt och vi arbetar tvärfunktionellt över alla gränser mellan inköp, produktion, R&D med flera.  Det är oerhört spännande att vara här, och jobbet känns jätteviktigt i dessa tider, säger Josefin.